Science fiction film, tv, bøker og spill-omtale

Tron uprising

Beck, den nye Tron.

Tron Uprising er en animert serie satt til samme univers som Tron-filmene. Spoilers fra dette punkt og utover. Tidsmessig foregår tv-serien før Tron – Legacy og handler om opprøret som oppstår i det skjulte mot Clu etter at denne har begått et kupp mot Flynn og skaper orden på the grid oppe i sitt eget hode. Dette inkluderer straffemetoder som minner om romernes gladiatorleker med program mot program i diskkrig eller lysssykkelløp. Taperen slettes, enten av motstanderen eller av myndighetene selv. Så langt har vi ikke sett så mye til Clu selv, men håndtlangeren hans general Tesler ser vi mye til. Han har ankommet Argon City for å bringe «orden» til byen og begynte med å samle sammen ymse elementer som var i mot okkupasjonen og sendte disse til «lekene». Beck, en ung mekaniker begynner et lite opprør på egen hånd ved å ødelegge en statue av Clu, men blir nesten arrestert. Han reddes i siste liten av en hardt skadd Tron som utpeker Beck til å bli den nye Tron. Et symbol for frihetskampen mot Clu siden Tron selv ikke er i stand til å føre kampen selv etter å ha reddet Flynn fra Clu under kuppet. Serien forteller da Becks historie mens han trener til å bli den nye Tron og som Batman drar ut i nattens mulm og mørke for å sabotere for Tesler & co eller redde fanger fra «lekene».

Serien er flott animert med musikk som minner om Daft Punks synthsoundtrack til Tron – Legacy. Episodene er avsluttet, men har en klar rød tråd gjennom seg så det kan lønne seg og følge med. Disney XD har bestilt en sesong av denne serien så langt, men det kan fort bli flere om serien blir en suksess skulle jeg tro.

Beck og Tron

På stemmeskuespillersiden har man fått med mange kjente navn; Bruce Boxleitner gir stemmen til sin rollefigur fra filmene, Tron. Elijah Wood, Frodo fra Ringenes Herre-filmene, er stemmen til Beck.  Lance Henriksen, kjent for bla. Millenium tv-serien, er stemmen til general Tesler.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s