Science fiction film, tv, bøker og spill-omtale

Trollmannens læregutt

Trollmannens læregutt eller Sorcerer’s apprentice som den heter på originalspråket, er en film med trollmenn satt til moderne tid. I korte trekk er historien at trollmannen Balthazar på leting etter den som skal være Merlins arvtager. Han har lett i tusen år, med ymse kjepper i hjulene fra sin tidligere kollega Horvath som nå er en ond trollmann pga. hendelser i fortiden. Nå har jo Balthazar greid å fange Horvath i et magisk fengsel i form av en matrosjkadukke kalt Grimhold hvor også selveste Morgana Le Fey befinner seg. Hun er stengt inne der fordi hun ville påkalle alle døde onde trollmenn for å herske over menneskeheten.

Plutselig en dag stikker en ti år gammel gutt hodet innenfor døra i Balthazars sjappe i New York, han leter etter en lapp med svar fra jenta han er forelsket i. Balthazar har ikke tro på tilfeldigheter og gir gutten som heter Dave Merlins ring. Ringen liker Dave og har dermed utpekt ham til Merlins arvtager. Balthazar er fra seg av glede, men gleden blir kortvarig når Dave uforvarende slipper Horvath løs fra Grimhold. Horvath og Balthazar tar opp kampen der de slapp sist, men Balthazar greier å fange begge to i en magisk krukke. Ti år senere studerer Dave fysikk på universitetet. Hendelsene hos Balthazar for ti år siden er skjøvet vekk som et dårlig minne. Når han blir bedt om å ta en fysikktime for en av lærerne oppdager han jenta han var forelsket i for ti år siden, Becky. Etter litt klossete sjekketriks greier han å bli venn med henne igjen. Når ting endelig ser ut til å ta seg opp på damefronten for Dave, dukker Balthazar opp igjen. Han og Horvath har kommet løs fra den kinesiske krukken og er begge på jakt etter Grimhold.

Dave har null greie på hvor den er og vil helst ikke bli trollmann, men hjelper til med å finne Grimhold foran nesa på Horvath. Hans mål er kun å få tak i Grimhold og slippe Morgana løs slik at hun kan gjennomføre prosjektet sitt. Dave på sin side har fått mersmak på magi og vil lære mer. Så Balthazar begynner prosessen med å lære ham opp, med varierende suksess. Det hele ender med at Horvath får tak i Grimhold og slipper løs Morgana i en siste konfrontasjon hvor Dave selvsagt viser seg som en verdig arvtager til Merlin allikevel. Det hintes til mulighetene for en oppfølger da en av skurkene overlever det siste slaget.

Så til det tekniske, bilde og lyd er som man kan forvente av en Disney bluray, bra. Effektene likeså, filmen er påkostet rundt det tekniske. Hovedskuespillerne Nicholas Cage og Alfred Molina som hhv. Balthazar og Horvath, gjør en knalljobb. Spesielt Molina ser ut til å ha det gøy med å spille slem trollmann. Jay Baruchel som spiller Dave gjør en ok rolle som lett ufrivillig trollmann. Kvinnerollene har veldig lite å gjøre i filmen utenom å være der som kjærester. Dommen min er vel at filmen er ikke ment som noe dyptpløyende fantasy men som en popcornfilm. Den innfrir der, men når ikke helt opp da jeg synes filmen blir litt for lang. Den tikker inn på rett under to timer og kunne med fordel vært strammet opp litt her og der for å få bedre flyt i handlingen. Bla. hele kjæreste subplotet virker litt anstrengt, Becky virker mest å være der for at Dave skal få en «jomfru i nød» å redde fra slemmingene.

 

Trailer:

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s