Science fiction film, tv, bøker og spill-omtale

Spaced Invaders – en liten sci-fi komiperle

Spaced Invaders kinoplakat

Spaced Invaders en liten sci-fi komiperle fra 1990. Ta en liten amerikansk småby, det er Halloween og små grønne menn fra Mars kræsjlander der. Blir de trodd når de hevder å være fra Mars? Nei, overhodet ikke. Saken blir ikke bedre at marsboerne ikke skulle vært på Jorda i det hele tatt, de fanget opp en radiosending av Orson Welles berømmelige radioteater av ”War of the Worlds” og trodde det var sine egne styrker som angrep Jorda.

De fem marsboerne var opprinnelig på asteroidepatrulje i vårt solssystem og etter å ha sett deres eskapader på vår planet er det forståelig hvorfor den marsianske atommarine ikke har dem blant de vanlige styrkene sine. Lederen kaptein Bipto er lettere blåst, helt til siste øyeblikk lever han i troen om at Mars er involvert i en gloriøs invasjon av planeten Jorden. Piloten Blaznee er vel den lureste av gjengen, mens løytnant Giggywig er veldig løs i avtrekkerfingeren. Vitenskapsoffiseren dr Ziplock er ikke helt forberedt på at Jorda var så grønn, kamuflasjen deres er ikke helt optimal for våre forhold. Og korporal Pez vil bare sprenge noe. Situasjonen blir ikke bedre av at marsboerne tas for å være utkledde barn da det selvsagt er Halloween når de ankommer Big Bean, Illinois. Damen som transporerter byens barn rundt for knask eller knep bare ler når Giggywig ber henne forberede seg på å dø. Senere sprenger marsboerne avkjøringsrampen fra motorveien og byens innbyggere blir oppmerksom på ”invasjonen”. Disse setter i gang en mannejakt av dimensjoner og skyter på alt som rører seg omtrent. Filmen ender godt sitt finurlige vis, marsboerne kommer seg vekk fra Jorda og bøndene får en god avling takket være litt ekstra gjødsling.

At jeg elsker denne filmen er en underdrivelse, derfor er ikke denne anmeldelsen særlig objektiv. Dette er en barnefilm men såpass mye av humoren fungerer på flere plan at den er like morsom for voksne. Filmen er smekkfull av gode replikker spesielt fra marsboerne selv som er oppgitt over ikke å bli trodd når de hevder å være fra Mars. På skuespillerfronten er det ikke så mange kjente fjes, men Wayne Alexander, kjent bl.a. som ambassadør Kosh i Babylon 5 spiller bensinstasjonbetjenten som får et ublidt møte med marsiansk teknologi. Royal Dano spiller bonden Wrenchmuller, ellers mest kjent for sin rolle i The Dark Half og ymse roller i westernserier som ”Krutrøyk” m.m. Ariana Richards som spiller sheriffens datter kan være gjenkjennelig fra Jurassic Park og så hadde hun en rolle i den forholdsvis ukjente science fiction filmen Timescape fra 1992.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s