Science fiction film, tv, bøker og spill-omtale

Introduksjon: Dresden Files av Jim Butcher

Harrys visittkorttekst

Dresden Files er en bokserie om trollmannen Harry Dresden, Chicagos eneste trollmann som står oppført i gule sider. Bøkene og novellene er skrevet i første person, det er Harry selv som forteller uten å legge fingrene i mellom når han gjør noe dumt.

For de som ikke kjenner Harry Dresden er en presentasjon på sin plass; Harry Blackstone Copperfield Dresden er trollmann, privatdetektiv og frilanskonsulent for sære ting hos Chicagopolitiets avdeling for rare og sære ting. I Dresden Files finnes nemlig alt menneskene har trodd på av overnaturlige vesener opp gjennom årtusenene og flere av dem romsterer i Chicago fra tid til annen og gjør livet surt for Harry. Det er ikke bare spøk å være trollmann når flere av hans kolleger i trollmansrådet helst hadde sett ham død pga. en hendelse i ungdommen. Trollmansrådet har for øvrig inngått en våpenhvile med vampyrer og fériket, ikke at disse partene gjør sitt for å unngå våpenhvilen uten og direkte bryte den. I de tilfellene det skjer havner som regel Harry midt oppe i det hele. Pluss at Harry ofte sliter med kronasjer til husleie og sånt som oss vanlige dødelige. Hele serien har en viss krim noir tone med en solid dose humor, Harry gjør ofte dumme ting når han skal være helt. Hans ridder-i-skinnende-rustning kompleks driver hans gode venn i nevnte avdeling for sære ting hos Chicagopolitiet, Karrin Murphy, til vanvidd. Harry er singel, mye av samme grunn som ymse superhelter, jobben kommer i veien og setter potensielle kjærester i fare. Harry bor dog ikke alene, han har katten Mister som iflg. Harry selv lar ham allernådigst bo der Mister bor. I senere bøker dukker også hunden Mouse opp og blir fast samboer. Og sist men ikke minst har vi Bob, en ånd som bor i en hodeskalle i Harrys kjeller. Bob har glemt mer om magi enn Harry har lært og er av ukjent årsak voldsomt opptatt av kjærlighetsromaner og erotiske blader. Av andre faste karakterer har vi også Harrys halvbror Thomas som også er vampyr og Susan Rodriguez, Harrys daværende kjæreste, som blir innblandet i vampyrenes kalde krig mot trollmennene pga. sin jobb som gravende journalist. En hendelse som gnager på Harrys samvittighet hele tiden. Harrys hverdag består stort sett av og enten ta saker som å spore opp forsvunne personer, til mer gufne ting som å hjelpe politiet med en særdeles guffen og mystisk drapssak. Som oftest fører dette til at Harry tråkker noen slemminger litt ekstra mye på tærne og dermed er han i trøbbel nok en gang.

Dresden Files ble også en kortlivet tv-serie i 2007 med Paul Blackthorne som Harry og flere av bøkene er i ferd med å utgis som tegneseriealbum. Først ut var en original introhistorie kalt Welcome to the Jungle før man gikk løs på bok 1, Storm Front. Så langt er det utgitt 12 romaner pluss Side Jobs; Side Jobs av Jim Butcher er en samling med noveller fra Dresden Files. Boken inneholder mange noveller som aldri har vært samlet i mellom samme permer før, inkludert er Butchers første historie med Harry som aldri har vært utgitt før den kom i tegneserieform, den kan leses her: http://www.jim-butcher.com/books/dresden/restoration/ , roman nr 13 ble utgitt sommeren 2011.

Trailer for tv-serien:

Tidligere publisert på http://www.fantasiportalen.com/trond.html

Advertisements

3 responses

  1. Tilbaketråkk: Forfatteren intervjuer seg selv, del 4 | Atlantisbloggen

  2. Tilbaketråkk: Husrens | Det ukjente

  3. Tilbaketråkk: Husrens – Atlantisbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s